DIRECCIÓ: Ricard Reguant AUTOR: Andreu Martín
INTÈRPRETS: Craig Hill, Joaquim Cardona, Toni Canal, Joan Miralles, Lluís Marco, Carme Fortuny, Joan Ollé, Montse Cespedosa, Rosa Cadafalch, Jordi Bosch (encarregat benzinera), Maria Espinar
EMISSIÓ A TV3: 19 de desembre 1988 - capítol 9: "La mala companyia"
 

Sèrie d'intriga policíaca, que durant 13 episodis de mitja hora de durada recrea tretze històries independents de violència i que reuneix una bona part dels actors catalans de l'època.

El capítol "La mala companyia" està protagonitzat per l'inspector Planes, un Harry el Brut català, que vol atrapar en Creix, un empresari que posseeix una empresa de neteja, que en realitat es dedica a 'netejar' persones per encàrrec. Quan la trampa que ha preparat en Planes surt malament aquest s'enfronta als seguaços del Creix en un espectacular tiroteig en un restaurant (amb benzinera). Aconsegueix escapar i es dirigeix cap al xalet del Creix, fortament vigilat. En Planes, sol i armat fins les dents, pot amb tots. Després de carregar-se tothom, els seus companys policies proven de detenir-lo i el deixen mal ferit però, tot i tenir el cos ple de bales, en Planes aconsegueix trobar-se cara a cara amb en Creix. La dona d'en Creix mor enmig del tiroteig i la policia abat en Planes. Finalment descubrim el perquè. A l'epíleg, l'encarregat de la benzinera explica a l'Andreu Martín la seva versió dels fets.

 


 

  • L'Andreu Martín, l'autor de la sèrie i un dels escriptors de novel·la negra més reconeguts del nostre país, apareixia a l'epíleg de cada episodi.
  • Les escenes del restaurant es van rodar a "El lledoner", a Vallirana.
 

capítol sencer [youtube Ricard Reguant]
 

televisió menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch