COORDINACIÓ D'ARGUMENT I GUIÓ: Joaquim Oristrell DISSENY DE PRODUCCIÓ: Queti Domínguez
DIRECCIÓ EXECUTIVA: Jordi Roure PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Conxa Orea
REALITZADORS: Sònia Sánchez, Aina Ivern , Albert Guitart DIRECTOR ARTÍSTIC: Pep Olivé
INTÈRPRETS: Emma Vilarasau (Judit), Jordi Bosch (Eduard Anglada), Ferran Rañé (Felip), Carme Balaguer (Marta), Pol Mainat (Amadeu), Marina Gatell (Carme), Alba Sanmartí (Aida), Xavier Pla (Joan), Marc Pla (Sebastià), Allohe (Norma), Bartolomé Santana (Jairo), Nil Garcia (Octavi), Mario Fernández (Kòstia)
EMISSIÓ: TV3,  1a temp: 18/10/2002 – 03/01/2003 (11 x 45 min) // 2a temp: 21/03/2003 –  27/06/2003 (13 x 45 min) // 3a temp: 26/09/2003 – 25/07/2004 (32 x 45 min) // 4a temp: 23/09/2004 – 18/11/2004 (9 x 45 min)
 

- textos extrets del web de TVC -

"Majoria absoluta" és una sèrie original de Joaquim Oristrell protagonitzada per Emma Vilarasau i Jordi Bosch, que explica, en clau d'humor, la història d'una família nombrosa al segle XXI.

El punt d'arrencada La història comença quan l'Eduard, un director d'orquestra internacional i pare de set fills, i la Judith, agent d'una agència immobiliària, es troben. Ell, viudo, decideix instal·lar-se a Barcelona, comprar una casa i reunir-hi els set fills dispersos per diverses ciutats; en definitiva, tenir una família estable. La cosa es complica quan l'Eduard s'enamora de la Judith, la noia de l'agència que li ven la casa i decideixen viure junts.

La segona temporada A la segona temporada de la sèrie, la família, ja de per si, nombrosa, s'incrementa amb dos membres més: el Kòstia (Mario Fernández), un nen rus d'origen cubà que adopten la Marta i el Felip -assistenta i ajudant de cambra, respectivament-, i l'Octavi (Nil Garcia), el petit de la casa.

La tercera temporada La família dels Anglada torna encara més nombrosa i amb nous capítols, que inclouen actors convidats, com Jordi Dauder, Amparo Moreno i Àlex Casanovas.

Els Anglada viuen més aventures personals i col·lectives derivades, moltes, de la no sempre fàcil convivència de tantes persones de diferents generacions i amb interessos oposats, i sobretot quan la família creix.

PERSONATGES

Judith (Emma Vilarasau) Agent d'una agència immobiliària. Soltera vocacional, díscola i batalladora, amb bona feina i recursos econòmics, que fa, de la independència, una autèntica bandera de vida, acaba totalment enganxada d'un viudo tan egoista com enamorat, que aporta a la relació set fills.

Eduard (Jordi Bosch) Director d'orquestra neuròtic i narcisista. Després d'un dolorós procés de ruptura amb tota cosa que impliqui la part emocional, acaba tan flipat per la Judith, que es llança de cap a la titànica tasca de reconstruir la seva família.

Felip (Ferran Rañé) Ajuda de cambra. Home de confiança de l'Eduard, sentenciós, irònic, impassible i calent mental, acaba fent de mainadera. En la seva nova feina, posa a prova la seva paciència, els seus recursos i la insospitada fusta de pedagog.

Marta (Carme Balaguer) Amiga i assistenta. Amiga íntima de la Judith, experimentada en tot tipus de catàstrofes amoroses i econòmiques, acaba cuinant arrossos a la cubana per a una banda de nanos malcriats.

Carme (Marina Gatell) Filla erràtica, contestatària, poc amiga de la feina i sexi. Propensa als nois de bragueta lleugera i nas obert a la pols.

Amadeu (Pol Mainat) Fill gran de l'Eduard, advocat de carrera però amb poca autoestima.

Aida (Alba Sanmartí) Filla intel·lectualment superdotada de la família Anglada, obstinadament vestida de color negre, obstinadament connectada a la xarxa i obstinadament emprenyada amb el món, acaba convivint amb la seva germana i compagina l'ordre zen de la seva vida amb el caos vivencial de la vida de l'altra.

Joan i Sebastià (Xavier Pla i Marc Pla) Fills petits dels Anglada. Dos bessons de 12 anys que emmagatzemen la testosterona necessària per convertir la casa en una mena de Kabul.

Norma (Alohe) La nena que, amb 7 anys, ja fa trontollar els fonaments de la família amb les seves preguntes i els seus comentaris.

Jairo (Bartolomé Santana) En Jairo és producte d'un amor mai confessat que l'Eduard va viure amb una equatoriana que tocava l'arpa.

Kòstia (Mario Fernández) Un nen rus d'origen cubà que adopten la Marta i el Felip.

Octavi (Nil Garcia) És el petit de la família.

 

1a TEMPORADA
1 – L'Equador
La Judith i l'Eduard s'han instal·lat a casa amb els nanos, en Felip, l'ajudant de cambra, i la Marta, que no sap què fer amb la seva vida. La convivència continua sent un campi qui pugui en què tothom es pensa que viu al Ritz, però ningú no col·labora. Per acabar-ho d'adobar, apareix un setè fill sorpresa que ha arribat de l'altra banda de l'Atlàntic.
2 – Enganys
L'Isaac, el fill secret de l'Eduard, resulta que no és fill seu. L'Eduard vol continuar l'engany perquè pensa que l'impostor és una bona influència pel cap verd de la seva filla Carme. D'altra banda, la Judit descobreix que a l'Amadeu, el fill gran, la seva noia li posa unes banyes antològiques i, a més a més, coneix el tercer en discòrdia...
3 – Dependències
Els bessons tenen problemes al cole amb els companys dels cursos superiors. En Felip decideix ajudar-los fent-se passar per un mafiós. L'Amadeu viu una terrible crisi amb la seva noia. L'Eduard intenta arreglar-ho posant-lo en contacte amb una flautista de la seva orquestra. D'altra banda, la Carme descobreix que el seu germà equatorià no li és germà ni res i passa de sentir-se incestuosa a estafada.
4 – Obsexions
La Judit i l'Eduard viatgen a Madrid per motius professionals. L'home aprofita per presentar la Judit a la seva mare, amb qui té una relació més aviat espantosa. Els nanos, la Marta i el Felip, veuen el cel obert quan es troben tots sols a casa. Els uns volen organitzar una festa; els altres, una timba; d'altres, una orgia... A més a més, l'Aïda se sent atreta per una companya de la universitat.
5 – Renúncies
En Felip rep una herència. Per convertir-se en milionari ha de complir una condició: viure en un poblet fronterer amb Aragó. La possibilitat que el McGyver de la família abandoni la casa els deixa a tots fets pols, especialment la Marta, i encara més especialment l'Eduard, que estudia una proposta per presentar-se com a regidor de Cultura en les pròximes eleccions municipals.
6 – Exercicis
La Judit vol rebre classes de preparació per al part. A l'Eduard això no li fa cap gràcia, perquè té massa feina. Malgrat tot, hi participa. L'esperada monitora que envia l'agència Easypart resulta que és un monitor que se sent immediatament seduït per l'embarassada. La Carme ha rodat un curt artístic amb el seu amic Jordi Pruna, tan artístic que no només és en blanc i negre, sinó fins i tot amb els protagonistes (la Carme i un actor) totalment despullats. La gelosia del pare/marit es dispara per doble banda.
7 – Meno-andro pauses
Els primers símptomes de la menopausa deixen KO la Marta. En Felip, per la seva banda, té problemes d'erecció i demana unes vacances que l'Eduard li deu fa cinc anys. La casa queda momentàniament òrfena de servei. Pares i fills es veuen obligats a col·laborar en les feines domèstiques. S'organitzen dos bàndols: un de femení i un de masculí. La guerra de sexes està servida. Paral·lelament, la Norma se sent amenaçada pel nadó que ha de néixer.
8 – Malalts
L'Eduard és el paradigma d'un hipocondríac. Arran d'un xàfec que li cau al damunt mentre fa fúting amb en Felip, cau malalt i ha de fer llit. El fantasma d'un tumor cerebral, de la leucèmia i de tot tipus de càncers el domina. Mentrestant, la Judit escriu una carta al nen que porta a la panxa, l'Aida i en Jairo s'enrotllen, els bessons volen saltar-se un control de matemàtiques i la Carme s'enamora perdudament del ginecòleg de la seva madrastra.
9 – Rivalitats
La Carme anuncia el seu casament amb el ginecòleg. Això tensa d'immediat l'Eduard, tensió que es multiplica per deu quan coneix el consogre: un exrocker que deixa enlluernades la Judit i la Marta. L'arribada de les mares, la de l'Eduard i la de la Judit, per assistir a la cerimònia enrareix més l'ambient. Enmig de tot, l'Aida i en Jairo es plantegen si realment estan fets l'un per a l'altre.
10 – "El niño"
Gran moment de les vacances d'estiu. Tothom té plans: la Carme se'n va amb en Jordi Pruna i el seu nòvio al Marroc; l'Amadeu vola cap a Nova York per veure la Sílvia; al Jairo li han sortit uns quants bolos amb una orquestra; l'Aida es refugia a estudiar en un monestir; els bessons se'n van de colònies; la Marta i el Felip, de càmping, i la Judith, l'Eduard i la Norma, a la costa. Tot molt ben organitzat, si no fos pel diluvi universal que cau sobre el país...
11 - Instints
La Judit arriba a casa amb el nadó. Alegria general. Alegria que es torça aviat perquè la Judit té el rol de mare massa mitificat. Hiperprotectora, neuròtica, mortificada, insegura, no deixa que ningú s'acosti a la criatura i la capitalitza per ella sola. Això provoca friccions amb en Felip i, sobretot, amb la seva amiga Marta, que acaba marxant. Paral·lelament, passades les vacances, els més grans comencen a buscar-se la vida fora de la família...
2a TEMPORADA
12 – Crac
L'Eduard s'ha arruïnat jugant a la borsa i, de sobte, s'adona que ha de mantenir nou boques i només disposa d'un sou: el seu. Els grans hauran de deixar el niu i buscar-se la vida. Per acabar-ho d'arreglar, la Marta s'ha de passar un mes a Rússia per tramitar l'adopció d'un nen. Però a la feina no li donen el permís: si se'n va, la despatxen.
13 – Catacracs
La crisi financera es converteix en un malson per l'Eduard i tota la família se'n ressent. La Judit està disposada a ajudar econòmicament el seu "marit", però la seva mare no està disposada a posar-l'hi. L'Eduard es refugia en la feina, però en un estudi de gravació topa de nassos amb un entrebanc d'efectes més devastadors que un problema econòmic: una antiga amant. Mentrestant, a Rússia, el Felip i la Marta coneixen el Kostia, un nen que no es vol deixar estimar fàcilment.
14 – Kòstia
La família Anglada al complet han preparat una sonada rebuda al Kostia, amb globus i cartell de benvinguda. Però la sobtada immersió de l'orfe rus en la nombrosa família catalana no resulta tan festiva com tothom s'esperava. I, mentre la Marta estrena de manera traumàtica la seva maternitat, l'Aïda viu de manera igualment traumàtica la sobtada aparició de la germana del seu company al seu niuet d'amor.
15 – Llibert
La Marta, el Felip i el Kòstia han tornat a Can Anglada. La Judit, que s'ha estrenat com a escriptora, coneix el Llibert, l'il·lustrador del seu llibre, un personatge força pintoresc que posarà al descobert alguns aspectes sorprenents de la joventut de l'Eduard. La Carme se sent captivada immediatament per la personalitat del Llibert, però a l'Eduard no li agrada gens ni mica que el seu passat torni de cop i sense avisar.
16 – Pànics
La presència d'un misteriós fantasma a les golfes atemoreix els més joves de la família. Al primer pis, en canvi, l'Eduard està més espantat per l'aparició d'una inesperada disfunció sexual. Però l'aparició, no menys inesperada, d'una companya de facultat de la Judith sacsejarà la casa fins als fonaments i farà que la gelosia s'escampi per totes les plantes.
17 – Edats
La Norma i el Kostia descobreixen el sexe. L'Amadeu descobreix els perills de tenir un afer amb una dona més gran. L'Eduard descobreix que té por de la competència dels joves... I tots els Anglada en ple descobreixen que cada edat té els seus problemes i que hi ha un munt de problemes per a cada edat.
18 – Complexos
L'èxit del llibre sobre Kòstia fa que la Judit tingui una sobtada projecció mediàtica, cosa que li provoca una gran preocupació pel seu aspecte físic. Mentre ella s'aboca a les dietes més bèsties, l'Eduard i la Carme busquen solucions ràpides en la cirurgia estètica.
19 – Invasions
L'arribada d'uns veïns ultramoralistes es converteix en un malson per als Anglada, perquè, dia sí dia també, arrelen a la casa per disfrutar amb el superàvit de descendència que hi ha a la família, i perquè, alhora, s'alien amb el Kòstia i la Norma, que volen fer la comunió malgrat l'anticlericalisme dels seus pares.
20 – Divertiments
La Judit se sent anestesiada per la vida que porta i l'abassegadora rutina familiar. Quan veu que la família en ple la deixa de banda i que no tindrà ni amb qui passar la revetlla de Sant Joan, decideix tirar pel dret i buscar-se la vida fora de casa, sense saber que en realitat tots li preparen una festa sorpresa per animar-la.
21 – Èxit
L'Eduard té un rotund fracàs en l'estrena de l'última òpera que ha dirigit. Després de barallar-se amb el verinós crític que més l'ha humiliat, es fan amics. El crític exerceix una enorme influència sobre ell i provoca que la vena envejosa de l'Eduard es desboqui, fins que arriba a envejar tots i cadascun dels membres de la pròpia família.
22 – English
Els Anglada es troben en la necessitat d'aprendre o millorar l'anglès. I, a pesar d'actituds antiamericanes i de resistència contra la cultura ianqui, com la del Felip i altres, aterra a la casa una superatractiva professora que reactiva la libido dels més joves i ajuda els Anglada a subjugar-se a la llengua de l'imperi.
23 – Paternitats
La sobtada arribada de l'autèntic fill natural equatorià de l'Eduard contraposa la manera d'entendre la paternitat de l'Eduard i del Felip, alhora que fa que els germans es fascinin amb el nouvingut i el Jairo vegi perillar tots els seus privilegis malgrat ser un impostor.
24 - Encadenats
L'anunci del Felip i la Marta que es casen per regular la seva situació amb el Kòstia fa que l'Eduard descobreixi l'interès econòmic que per a ell representaria el matrimoni. Davant la negativa de la Judit, l'Eduard es proposa tornar-la a enamorar, i es veu ajudat per la il·lusió que els petits tenen per la cerimònia. Tot plegat es converteix en un setge a la Judit perquè es rendeixi i doni el sí.
3a TEMPORADA
25 – Evasions
Després d'un premi inesperat, els Anglada decideixen fer un viatge amb la família al complet. La impossibilitat de pactar un acord per la via diplomàtica per decidir el destí de les vacances, origina estratègies diverses que enfronten els uns amb els altres i afavoreix el tràfic de influències i pactes inconfessables.
26 – Lladres
Un robatori a la casa es produeix la mateixa nit que el Jairo i la Carme hi han fet una festa amb uns equatorians. Mentre un paranoic, l'Eduard, fortifica la casa i la Judit aprofita la situació per preparar el seu nou llibre, un veí -que promou patrulles de vigilància- acusa el Jairo de còmplice dels lladres que actuen al barri, i a la casa es desencadena un autèntic procés judicial en família.
27 – Consciències
La convocatòria d'una manifestació contra les guerres el mateix dia que la Judit compleix els quaranta trasbalsa la vida familiar. L'Eduard, acomodat i amb compromisos amb el poder, intenta impedir que la família se li "manifesti" amb l'excusa que els vol protegir, però davant la seva actitud dictatorial la família en ple li munta una vaga de silenci mentre la Judit s'aferra als ideals més radicals com un retorn a la joventut.
28 – Oblits
Un accident provoca un estat d'amnèsia a l'Eduard. Tots es bolquen per ajudar-lo a recordar qui és, però aviat, més d'un membre de la família se sent temptat de rectificar-li els records per treure'n un benefici, i d'altres perquè l'Eduard retorni en una versió "millorada". Mentrestant, la Carme està decidida a convertir el seu personatge de dolenta del culebró en bona, i la Marta, en el procés de buscar-se a si mateixa, es mostra cada vegada més extravagant.
29 – Decisions
Una article de la Judit provoca que una patum -un important i senil escriptor- i la seva jove esposa l'amenacin amb emprendre accions legals si no es retracta. Mentre la Judit està disposada a plantar cara, l'Eduard busca un pacte airós. La Marta, seguint els ensenyaments del curs d'autoconeixement, s'entossudeix a fer circumcidar el Kòstia malgrat la por del nen i l'oposició del Felip. La Carme vol convèncer el seu productor perquè converteixin el seu personatge de malvada en la bona emblemàtica de la sèrie.
30 – Malsons
Un malson turmenta l'Eduard, convençut que es tracta d'una premonició que l'avisa de la desintegració de la família. Mentre busca solucionar-ho de diverses maneres -des d'un chaman fins a enfrontar la relació amb la seva mare, i també amb el Tavi- la Carme s'embolica més i més amb el Frederic, un home casat, i la Marta i el Felip es fan el salt mútuament i sense saber-ho.
31 – Big Bang
Al barri han obert una discoteca. L'Eduard és l'escollit per l'associació de veïns com l'encarregat de tancar l'antre de soroll que no deixa dormir a ningú. A ningú menys al Jairo, que ha trobat feina com a DJ a l'esmentada disco. L'Eduard no sap que la propietària és una antiga coneguda i que, de mà de l'Amadeu, acaba ficant-se al seu llit. La Judit intenta treure a aquella perillosa intrusa de la casa. Mentrestant, el Felip i la Marta es retreuen les seves infidelitats i l'Aida intenta arribar a esbrinar què és una família.
32 – Figures
A l'Eduard se li dispara la vanitat quan li fan una figura de cera per al Museu i es decideix a engegar la seva "biografia oficial". Alhora, una conferència de la Judit es converteix en objectiu d'un boicot per part d'un grup contracultural en què hi ha ficada l'Aida, i el Felip es disposa a demostrar que encara pot lligar mentre a la casa es declara una epidèmia de polls.
33 – Antagonismes
La Judit retroba la Pilar, una excompanya de l'escola amb qui, en l'època d'estudiants, van tenir un enfrontament mai resolt, i que ara es troba en una situació ruïnosa. La Judit decideix ajudar-la, cosa que la Pilar aprofita per cobrar-se un antic greuge. L'Eduard s'assabenta que la Norma no només ha suspès totes les assignatures a l'escola sinó que ha falsificat la seva firma al butlletí.
34 – Natural
La Judit, cansada que l'Eduard s'evadeixi en la feina per no comprometre's ni amb ella ni amb el funcionament de la família, provoca que ell la segueixi fins a una casa rural on, aïllats, li fa encarar l'atrotinada relació que mantenen. Mentre ells comencen a revifar com a parella -malgrat veure's involucrats en una estafa-, el Felip es converteix per un dia en un personatge cèlebre gràcies a un vídeo en què emula un mestre karateka, i la Carme referma la seva relació amb el Fede -que ja ha deixat la seva dona- però entra en crisi quan el Freddy, el fill del Fede, l'assenyala com la 'femme' fatal que ha portat el seu pare a la perdició i ha fet que la seva família es desintegri.
35 - Tort
Una diva que agafa mania a l'Eduard provoca que es quedi sense feina. En plena davallada professional, l'Eduard es proposa humiliar-se davant d'ella malgrat l'oposició de la Judit.
36 – Animals
Un article de la Judit a favor dels animals fa que la Mercè Romaguera els deixi una mascota tot el cap de setmana. Malgrat l'oposició de l'Eduard, la Judit accepta fer-se'n càrrec. L'animal altera els nens amb les seves possibilitats com a joguina, però les coses s'emboliquen quan desapareix sense deixar rastre. Mentrestant, el Felip és atracat per uns nens i això el fa sentir que ja no és el que era, i la Carme enganya el Fede veient d'amagat el seu fill Freddy.
37 – Caràcter
A causa de la teleaddicció dels nens, els Anglada s'imposen una desintoxicació d'un setmana sense tele, la qual cosa fa que el Felip i el mateix Eduard busquin com saltar-se la prohibició per veure l'imminent Barça-Madrid. L'Amadeu intenta desfer-se de la seva dependència de la Sílvia, però només aconsegueix comprometre's per casar-s'hi, mentre la Carme es veu obligada pel Fede a escollir entre mantenir la feina o mantenir l'idil·li amb el Freddy.
38 – Forats
Els bessons es volen fer un "piercing". L'Eduard no està disposat que els seus fills es foradin la pell. La Judit té un forat a l'estómac a causa d'un problema amb una professora neuròtica a la universitat. L'Amadeu i la Sílvia han trobat un forat per la seva nova vida de casats, però necessiten l'ajut del Felip a qui tracten com a un criat, cosa que treu de polleguera a la Marta. Paralel·lament el Jairo i la Carme busquen un forat per obrir un bar musical.
39 – Més forats
L'Eduard es pregunta si el pare de família és una espècie en extinció, ja que és incapaç de dirigir la seva família: Els bessons s'amaguen tant d'ell que no sap si s'han fet un pírcing o no. La Carme munta un bar sense demanar-li consell. La Norma l'odia perquè no li permet tenir uns gossets. Ningú li comunica la desaparició del Tavi que, per un oblit del Felip, ha anat a parar a Alacant. Mentrestant, la Judit viu una efímera història amorosa amb un noi del qual l'Aida està penjada.
40 – Toni
Unes paraules dites en somnis per l'Eduard fan sospitar a la Judit que el seu home té un amor secret. La descoberta del suposat amor per tots els membres de Can Anglada farà que la visió que tenen de l'Eduard com a home, com a pare i com a amic canvïi radicalment.
41 – Fugaç
El Marc, un cosí de l'Eduard, arruïnat i mentider, es presenta de sobte i s'instal·la amb els Anglada aprofitant la il·lusió de l'Eduard per recuperar la seva amistat. Al mateix temps, la Judit descobreix que el pintor que els rehabilita la façana i revoluciona el sector femení de la família, és el primer enamorat que va tenir, el nen de cinc anys de qui ella es burlava perquè llavors li doblava l'edat.
42 – Lluites
El retorn del Paco a la casa per una estratègia de la Carme, que el vol seduir, fa que tornin a trobar-se ell i la Judit, i aquesta se sent cada vegada més confosa en els seus sentiments. Alhora, el Jairo intenta guanyar-se uns diners fent classes de dansa capoeira, però les coses se li compliquen quan l'única alumna s'enamora d'ell. Mentrestant, l'Eduard i el Felip es piquen a causa d'un augment de sou que no arriba mai i d'un fortuït "accident", que els porta a intentar resoldre les seves diferències "d'home a home".
43 - Quiquiriquí
Unes fotos robades fan entrar el Jairo -i de rebot tota la família- en la bogeria dels programes de televisió del cor. L'Eduard creu que està entrant en un procés irreversible de pèrdua de memòria. I la Judit no sap què fer amb la seva relació amb el Paco: continua endavant?, talla?, i, sobretot, ho explica a l'Eduard?
44 – Pors
L'Eduard escriu en secret una òpera sobre la "traïció" de la Judit. El Felip ha agafat pànic als avions. Els mossos d'esquadra contracten la Carme per fer dramatitzacions als exàmens de fi de curs. Mentrestant, la Norma grava un vídeo.
45 – Prediccions
L'Eduard queda col·lapsat per un munt de tics i va a visitar, d'amagat, una psicòloga. La Judit, veu com el seu home empitjora dia rere dia, tot i la teràpia i decideix intervenir i descobrir ella mateixa què està succeïnt.
Mentrestant, la Marta sofreix un inesperat accident i el Kòstia una misteriosa malaltia que encomana a la resta de nens. Tot això és vaticinat per una tarotista de qui el Felip s'obsessiona i amb qui la Carme acaba treballant.
46 – Plors
El Felip fa creure a un antic amic que ell és el senyor de la casa, la Judit la seva dona, l'Eduard i la Marta el servei i tots els nanos, tret del Kòstia, els seus fills. L'Aïda s'enamora d'un violinista que l'Eduard agafarà com a primer violinista per suplir una lesió del titular. Però l'hongarès, ara enamorat de l'Aïda, ja no toca amb el sentiment i la tristor que demana l'obra que ha d'interpretar. Mentrestant, tothom creu que la Judit copia els seus articles d'un altre periodista i perd la feina al diari on publica.
47 - Etts
Un funcionari de la Generalitat està convençut que a can Anglada hi ha un extraterrestre. El Felip troba una imatge de la marededéu i alguns Anglada comencen a adorar-la. A l'Eduard li fan por les injeccions i n'hi han de posar unes quantes.
48 – Fesomies
L'Aïda vol transformar-se en una noia sexi perquè un jove professor de la universitat s'hi fixi. El professor s'hi fixa, i li proposa fer-se passar per la seva nova parella per engelosir la seva ex. La mare de l'Eduard vol fer d'àvia i cuidar-se dels néts abans de casar-se amb un vell milionari i marxar a l'estranger, però tots pensen que és una estratègia per quedar-se a viure amb els Anglada. La Marta fa de psicòpata aterridora en un anunci, i la família, a poc a poc, comença a agafar-li por.
49 – Reial
Les invitacions a dues persones de la família per assistir a un convit que celebren els reis crea embolics i tensions entre els Anglada. L'Aida i el Jairo tenen relacions en secret dins la casa, i en ser descoberts, es plantegen emancipar-se i viure sols com a parella. Un dels bessons comença a independitzar-se i a sortir amb una noia, però el seu germà pretén compartir-la fent-se passar per ell.
50 – Transformacions
L'Eduard accepta compondre una obra moderna per a un festival de música contemporània. La Carme pensa que està embarassada però no recorda qui és el pare. El Jairo torna a interessar-se per la música i compon una cançó infantil per al fill de la Carme.
51 - Monòlegs
L'Eduard necessita el títol de director per firmar un contracte amb el Fòrum de les Cultures. La Judit n'ha d'escriure un article i els bessons en falsifiquen entrades. La Carme vol treballar de monologuista i, de moment, no se'n surt.
52 – Bye-bye
L'Eduard, el Felip i la Marta van a una reunió de l'APA on, per majoria, es decideix fer un calendari amb fotos de pares despullats per comprar ordinadors. La Judit és de viatge de promoció a Itàlia i apareix una veïna nova i atractiva: l'Àsia. D'altra banda, l'Amadeu torna a casa després d'un daltabaix amb la Sílvia.
53 – Records
L'Eduard flirteja amb l'Àsia mentre el costum poc higiènic d'un gos els complica les coses. L'Aïda troba feina en una ETT, i el primer encàrrec és fer una selecció per a guàrdia jurat, a la qual es presenta el Jairo. Buscant fotos de quan eren petits, la Carme troba la nina que va marcar la seva vocació d'actriu, i els nens descobreixen que totes les fotos de la seva mare han "desaparegut" misteriosament.
54 – Modes
L'Àsia proposa a uns quants adults de can Anglada fer de models en una desfilada. La Marta, tipa que ara que la Judit no hi és ningú no li faci cas, imposa una sanció dura al Joan: si no s'acaba el menjar, li aniran posant el que es deixi fins que s'ho mengi. L'Eduard comença una nova relació amb el Tavi.
55 – Striptease
L'Eduard prepara el Jairo perquè dirigeixi un concert fent-se passar per un director professional. Un noi que afirma que havia viscut a la casa on ara viuen els Anglada ve a acomiadar-se'n abans d'anar-se'n a l'Uruguai. La Carme prepara un monòleg sobre les virtuts de l'striptease en les relacions de parella i els bessons es presenten a les eleccions de delegat de classe.
56 – Méteo
Acusen l'Eduard d'assetjar sexualment una violoncel·lista de la seva orquestra, el Kòstia es fa del Reial Madrid i a la Carme li ofereixen ser presentadora del temps en una televisió local.
4a TEMPORADA
57 – Casa
Els Anglada reben una oferta milionària per vendre la casa i el Jairo presenta una amiga de l'Equador que es quedarà a la casa substituïnt el Felip, que està convalescent. La Carme es prepara per ser cantant i la Judit rumia la possibilitat de tenir un segon fill amb l'Eduard.
58 – Tests
L'èxit que ha tingut l'Eduard amb el seu concert al Fòrum li ha pujat al cap. I just ara és quan la Judit rep l'encàrrec de fer-li una entrevista pel diari. L'Aïda ha rebut un altre encàrrec: fer un test psicològic molt complet a un adult de can Anglada. La Carme va al metge i li donen una notícia molt dolenta.
59 – Sexes
El Felip se'n va a fer el camí de Santiago, la Marta aprofita l'ocasió per mirar de recuperar la vida de soltera, la Judit es posa dura amb l'Eduard, l'Eduard té una sospita terrible, el Jairo ha d'aprendre a nedar amb l'ajuda de la Carme i sense que ho sàpiga l'Aïda, i la Norma i el Kòstia volen celebrar els 40 anys de la Barbie.
60 – Compromisos
L'Eduard, que pateix problemes de sordesa, rep la proposta de dirigir una obra d'un compositor que no suporta. La Judit ha de presentar un llibre que no li agrada. El Felip es presenta a un casting de cuiners.
61 – Himnes
El Felip es planteja fer el que sigui perque el Barça guanyi el partit del segle, l'Eduard ha de dirigir el cor del Liceu al Camp Nou i el Joan vol allunyar-se del Sebastià i fer-se skater. I mentrestant, a can Anglada tothom canta himnes.
62 – Sorts
A l'Eduard li ha desaparegut la batuta que li dóna la sort, justament ara, que ha de dirigir una gran soprano; al Jairo li ha tocat una pasta a la loteria; la Carme espera que l'agafin al TNC; la Norma treu un excel·lent d'anglès i tothom creu que la Marta té poders màgics.
63 – Curts
La Judit i l'Eduard han de formar part d'un jurat de curtmetratges. Mentrestant l'Amadeu, que arriba dels Estats Units, a l'aeroport es confon de maleta i n'agafa una amb una partida de cocaïna. La "mula" --la persona que s'encarrega de transportar la mercaderia-- resulta que és una senyora, l'Àgata, que se'ls presenta a casa per amagar-se d'una batuda policial.
64 – Més curts
A l'hotel on se celebra el concurs de curtmetratges, la Judith i la Marta les confonen amb una parella de fet. Això desperta la gelosia de les organitzadores de la competició. Mentrestant, a casa, la situació de la família, embolicada en un assumpte de narcotràfic, progressa fins a límits insospitats.
65 – Tot
En el darrer episodi de la sèrie, els personatges fan un repàs del que ha representat per ells aquest any 2004, tan estrany. L'Eduard vol deixar el Liceu, la Judit vol fer una bogeria, el Felip vol donar la volta al món, la Carme troba un amor, l'Aïda i el Jairo "estan embarassats", i els bessons no troben cap altra sortida que fugir de casa.
especial: "El cor de Majoria absoluta"
En aquest capítol, un especial, els actors es vesteixen com els tertulians d'un d'aquests programes del cor on s'opina de tot i de tothom. Àngel Llatzer fa les funcions de presentador i, els actors, canviant completament d'imatge, opinen sobre els personatges de "Majoria absoluta", la qual cosa serveix per rememorar moments culminants de la sèrie.
especial: "Que bé que ve l'any que ve"
La familia Anglada és l'encarregada de celebrar el cap d'any de TV3. Aconseguiran realitzar un ball però el raïm se'l menjaran lluny de Catalunya...
 

ORISTRELL TIENE MAYORÍA ABSOLUTA: "Joaquim Oristrell ha respondido a las expectativas de TV3 y ya lleva más de treinta episodios de "Majoria absoluta". Se trata de una serie generacional de brillante factura visual alrededor de una estructura familiar poco convencional, por numerosa y también por su diversa procedencia. Sus problemas de relación y convivencia generan situaciones divertidas y tiernas alejadas de cualquier ñoñería. Si en su primera etapa podía hablarse de alta comedia romántica por la desahogada posición económica y social de sus protagonistas, en las siguientes la línea argumental ha entrado en una línea más apegada a la vida cotidiana. En el episodio del pasado viernes, por ejemplo, el relato giraba en torno a la inauguración de una discoteca en el barrio que ocasiona molestias a los vecinos, quienes creen con cierta lógica que nadie mejor que un director de orquesta del Liceu para resolver el conflicto. (...) Un factor que explica, en fin, la popularidad de "Majoria absoluta" radica en el ejercicio virtuosísimo de Emma Vilarasau i Jordi Bosch. Dadas las circunstancias, la química, por descontado, funciona perfectamente y la gama de matices, envueltos en ironías y complicidades, que aportan a sus personajes es una delícia". [Josep M. Baget i Herms: La Vanguardia, 01/12/03]

 
"EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO" A SANT CUGAT [Catalunya Ràdio - 10/12/02]

Antoni Bassas – (...) Ara us veiem a "Majoria absoluta" fent del que feu a la vida real, que és de parella. Què tal l'experiència?
(riuen)
Emma Vilarasau – Molt bé.
Jordi Bosch – Molt bé.
EV – La veritat que molt bé. Ens ho hem passat molt bé.
JB – Sí.
– Però, no és allò de parlar de la feina també a casa? O parlar de casa a la feina!
JB – O parlar de casa a la feina, clar.
EV – Sí, però ja estem molt acostumats. Portem molts anys parlant de casa a...
- Però com ara que a més feu de marit i muller?
EV – Però és divertida, a més a més, i... no, no, molt bé. - Saps què passa amb aquesta sèrie? Que jo crec que no està concebuda per nens però hi ha quantitat de nens que la volen veure, aquesta de "Majoria absoluta", que fa els divendres, TV3, no?
JB – Clar, agafa totes les franges: des del més petit que té 6 – 7 anys fins al gran que en té vint i pico, més els pares, més els amics dels pares... clar, clar.
EV – No està concebuda per nens però tampoc passa res si la miren, eh?. No és una sèrie infantil però ja estava pensada... l'Oristrell no volia una sèrie carrinclona, per nens... que els nens poguessin sentir... no. Es parla de les coses que es parlen a la vida i els nens hi són sempre presents, o sigui també les escolten. No és prohibitiva per nens.
- Jordi, tu estàs al Teatre Nacional de Catalunya...
JB – Sí.
- ... amb el "Dissabte, diumenge i dilluns"...
JB – Exacte.
- ... que és un exitàs. L'altre dia en parlàvem... va trucar gent emocionadíssima... està funcionant molt bé, eh?
JB – Sí, estem molt contents. I tant, i tant
- I tu, Emma?
EV -   Jo estic preparant "L'habitació del nen", l'última obra d'en Benet i Jornet, que s'estrena el 16 de gener al teatre Lliure de Gràcia.
- Plorarem?
EV – Patirem...
- Patirem!
(rialles)

 

DECLARACIONS DEL JORDI I L'EMMA AL MAKING OF "MAJORIA ABSOLUTA EN FAMÍLIA" [TV3 - 26/11/03]

Jordi – Una família nombrosa, això d'entrada, molt nombrosa.

Emma – I després, una família, com el Jordi diu, que pacta per conviure.

Emma – Home, és la primera vegada que fem de parella. Havíem fet de germans, havíem fet d'amants, en el teatre, però de parella no. Home hi ha moltes complicitats que surten sense ni tan sols que te les plantegis, no? I la veritat, jo m'ho passo molt bé i a més en Jordi en sap molt de fer comèdia i t'encomana i és molt divertit treballar amb ell.

Jordi – Ens ho passem molt bé. Sí, home, sí.

Emma – És veritat.

Jordi – No, i al haver-hi això de les complicitats és allò que no has de demanar permís; a vegades ens posen seqüència que ens hem d'enfadar i depèn de quin actor que tens que t'has d'enfadar, doncs que no es pensi mai que estàs enfadat amb aquella persona. Nosaltres, si t'enfades, t'enfades, si t'estimes, t'estimes, vull dir, amb aquella tranquil·litat, fa que tot sigui com molt més natural i més fàcil, saps?

Jordi – Realment jo sóc el papa per tots ells, sóc el papa, ja em diuen el papa, el papa, i aquí ha quedat. I de vegades fins i tot actuo com a papa encara que sigui a la vida, una miqueta, per l'edat que tenen i per tot plegat doncs, sí, sí, però hi ha molt bona relació, molt, molt bona.

Emma – Tot i que rodar amb nens no és fàcil, no és fàcil perquè són nens, i perquè arriba un moment que es cansen i de vegades un rodatge és lent i has de repetir, però vaja, tot i així, Déu n'hi do lo bé que ho porten, ells, eh? sobretot els nanos.

 

ENTREVISTA A UN GUIONISTA DE "MAJORIA ABSOLUTA" [Revista de Cerdanya]

Per què es va triar a Jordi Bosch i a Emma Vilarasau?

Ens va fer gràcia ajuntar-los en la sèrie. Han treballat poques vegades junts. A més a més l'Emma és una actriu que plora molt bé però no he fet mai comèdia i és una dona que ho fa molt bé i en Jordi Bosch també i... per què no ajuntar-los?

 

ENTREVISTA A MARC I XAVIER PLA (EN JOAN I SEBASTIÀ) [L'independent de Gràcia, 6/02/2004]

Com és treballar amb l'Emma Vilarasau o en Jordi Bosch?

Abans només els coneixíem de Nissaga de poder. El primer dia, durant la lectura del nostre paper, estàvem molt nerviosos, però ells sempre ens han ajudat molt perquè han fet moltes sèries. Ens expliquen els trucs per fer-ho millor; abans ens ho apreníem i ho dèiem amb cantarella, ara ja ens surt bé.

 

·         L'Eduard va aparèixer en un 'crossover' amb JET LAG, on la Diana vol buscar feina a casa els Anglada.

·         La casa dels Anglada s'ubica a La Floresta (Vallès Occidental).

·         Un cop finalitzada la sèrie es van realitzar dos programes especials: "El cor de 'Majoria absoluta'", una mena de millors moments conduït per uns personatges que s'assemblaven esfereïdorament a presentadors de programes de vísceres, tipus "Aquí hay tomate" o "Salsa rosa". L'altre programa, "Que bé que ve l'any que ve", va ser l'especial de la nit de Cap d'any 2004 de TV3. Entre diverses històries veiem l'Eduard patint la sort de Mr. Scrooge. El programa, com tots els d'aquella nit, va acabar de forma musical, amb tots els protagonistes cantant i ballant a l'estil hollywoodienc.

 

fotografies vàries i els capítols   publicitat
 

promoció d'un capítol [web TVC - 2002]   fragments de la sèrie

 

Majoria absoluta (tv-movie) - pàgina d'aquest web dedicada a la pel·lícula

Sintonia inicial (àudio) [Amazon] nou

MAJORIA ABSOLUTA - web oficial de TV3 amb tots els capítols nou

zeroquatre.com - plana de l'empresa encarregada de la Direcció Artística Audiovisual on es pot veure imatges de diferents escenaris de la casa


televisió menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch