DIRECCIÓ: Joan Lluís Bozzo
INTÈRPRETS: Pep Ferrer (Ramon), Francesca Piñón (Constança), Àngels Poch (Padrina), Mireia Aixalà (Eva), Biel Duran (Ramonet), Àlex Casanovas (Bernat), Pep Cruz (Esclata-Sangs), Jordi Bosch (Martí Balaguer), Richard Collins-Moore (el Baró), Ariadna Planas (Estranya), Anna Ma. Barbany (la Baronessa), Carles Martínez (el batlle)
EMISSIÓ A TV3: 8 de febrer de 1999- capítol 04: "La guerra dels remences. 1468"
 

Els Cargol és una família que en cada capítol, i cronològicament,  viu un fet històric de Catalunya. A part de la família, també són fixes altres personatges, com el malcarat veí Esclata-Sangs, el delicat baró o el mossèn del poble... Una manera molt divertida i il·lustrativa de conèixer la nostra història.

En el capítol dels Remences, se'ns parla d'una revolta popular dels pagesos, farts de l'opressió i dels impostos de l'estat, que va tenir lloc durant 20 anys i que va finalitzar l'any 1468. Els Cargol, sense voler-ho, s'hi veuen involucrats; però a més a més, hi ha altres històries paral·leles: l'esclavatge dels fills de la família al castell del baró; la infidelitat de la baronessa, el retrobament de la Constança Cargol amb el seu amor de joventut (el Martí Balaguer); o l'ineptitut del Bernat a l'hora de seduir la filla de l'Esclata-Sangs.

 televisió menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch