DIRECTOR: Orestes Lara GUIÓ: Pau Garsaball Dalmau
INTÈRPRETS: Pau Garsaball (Bernat), Joan Miralles (Enric), Mercè Arànega (Roser), Francesc Orella (Ignasi, el gendre), Margarida Minguillón (la jove), David Sust (Jordi), Alfred Lucchetti (Jaume), Miquel Graneri, Jordi Bosch (veí), Rosa Morata (Flora), Pere Ponce (company de feina), Pepa López, Jordi Serrat, Anna Vidal
EMISSIÓ A TV3: 27 de setembre de 1989 - capítol 3r
 

Durant el darrer trimestre de l'any 1989, s'emetria pel tot just estrenat Canal 33 una producció de ficció del més pur estil sitcom, dirigida per l'Orestes Lara i amb guió de Pau Garsaball Dalmau, fill de l'actor Pau Garsaball que és qui precisament dóna vida al personatge central de "L'avi Bernat". Al llarg de 13 episodis la sèrie ens mostra l'evolució d'un home gran, d'uns 63 anys, a partir de la mort de la seva esposa.
Acostumat a una vida convencional, organitzada i mesurada, i envoltat d'unes relaciones personals poc gratificadores, l'avi Bernat aprofita la mort de la seva dona per a fent un punt i a part a la seva vida i iniciar la recerca d'una existència que, intueix, pot resultar més vital. L'intent anirà topant amb una família, uns amics i, en general, amb un entorn que veu alarmat com l'avi refusa a exercir d'avi i a viure de la manera que marquen els bons costums per a qualsevol vidu gran. Aquest enfrontament anirà decantant-se a favor de l'avi que, poc a poc, trobarà la seva pròpia manera d'afrontar els darrers any de vida que li queden.

 
La sèrie es va estrenar al Canal 33 i es va reposar a TV3 (al contrari de la tònica habitual).
 televisió menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch