DIRECTOR: Lluís M. Güell GUIÓ: Xesc Barceló i Doc Comparato
MÚSICA: Lluís Llach i Joan Albert Amargós  
INTÈRPRETS: Pere Arquillué (Arnau), Jaume Valls (Odalrich), Carme Elías (Sanchia), Sílvia Munt (Garsa), Ariadna Gil (Elna), Pepa López (Agra), Joan Borrás (abad Ató), Enric Arrendondo, Pep Cruz, Santi Ricart (Bernat), Rosa Novell (abadessa Udalgarda), Imanol Arias (Yazid), Fernando Rey, Josep Maria Pou (comte de Barcelona), Francesc Orella, Pep Ferrer, Carles Sabater (Ermengol), Jordi Bosch (Guillem), Abel Folk (Mamburg)
EMISSIÓ A TV3: 7 de febrer de 1994 - capítol 4rt
PREMIS: Nominada al Festival de Televisió de Montecarlo / Finalista al Festival de New York de 1994 / Premi de Videografia i Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al Millor Realitzador / Premi de l'Institut de les Lletres Catalanes al Millor Guió
 

Ens narra la llegendària història del comte Arnau. Arnau és un noble cristià del segle XI, l’arquetip  del català fort, contradictori, valent, lliure, complex i fidel a les seves idees. Al llarg dels cinc capítols, se situarà en el centre de lluites sagnants pel poder i passions amoroses.

El comte Arnau, preferit del comte de Barcelona, després de ser capturats per uns moriscs, coneix la filla d'una bruixa de la qual s'enamora. Al seu castell, el seu cunyat i la seva germana, només fan que urdir plans per enfonsar-lo. Injuriat, Arnau fuig amb la seva estimada. Els acompanya un jove escuder. Mentrestant, la seva pacient dona, convenç un músic perquè netegi el bon nom de l'Arnau. Hi ha una lluita final i Arnau mor.

 
  • En Carles Sabater, Ermengol a la sèrie, és qui cantava la cançó dels crèdits: "Arnau"
  • La sèrie va mobilitzar 29 actors, 600 extres i un equip tècnic de 55 persones, amb un pressupost de 725 milions
  • Aquesta és una de les poques sèries fetes a TVC que té un “Making of” que va resultar ser molt interessant
 


 

Vídeo resum [TVC]

Ovideo -- web de la productora. Dins la secció ‘Televisió /  Sèries’ hi trobem una fitxa d’Arnau


televisió pàgina principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch