Dietari de notícies i fets recents de l'any 2008

 

MEDALLA DE PLATA PER A SPAMALOT

28 de desembre

Els lectors de El País han triat SPAMALOT com la segona millor obra de teatre de l'any 2008 (gairebé empatada amb la primera, "Cómeme el coco negro") amb el mèrit afegit de ser únicament representada a Barcelona. Esperem que aquest sigui el primer dels reconeixements que vindran.

categoria: teatre | spamalot
ADÉU A HAROLD PINTER

26 de desembre

Harold Pinter, dramaturg britànic, premi Nobel de literatura 2005 i autor, entre d'altres, del MUNTAPLATS, interpretada al Teatre Lliure l'any 1987, va morir ahir dia de Nadal.

categoria: teatre
NOMINACIÓ ALS PREMIS GAUDÍ

24 de desembre

La tv movie DESPRÉS DE LA PLUJA ha estat nominada en la categoria de "millor pel·lícula per televisió" en els recentment creats Premis Gaudí (els premis de l'Acadèmia de Cinema Català). Tot i que "El pallasso i el Fuhrer" és qui s'endurà -amb tota seguretat- el premi, és bo recordar que també es van fer altres excel·lents tv movies.

MÉS ENTREVISTES

22 de desembre

Dissabte 20, ben d'hora (08:30h), el Jordi Margarit ha entrevistat, telefònicament, el Jordi al seu programa de "La primera pedra" de RAC1. Entrevista Spam Spam Spam: el disc surt finalment a la venda aquest dilluns -tot i que fa uns dies que ja es ven al Teatre Victòria, una pregunta per part de les redactores que intentarem ignorar i l'anunci que el dia 1 de gener se celebrarà de nou la nit de Cap d'any (cosa que ja fa una setmana que surt publicada a la premsa). Felicito els productors, d'això se'n diu bon ull pels negocis... -agraïments al meu ràdio-despertador-

I la setmana passada, dimecres 17, van entrevistar el Jordi al programa "Hem de parlar" de Catalunya Ràdio. Les locutores no havien vist l'obra -cosa que ens ha estalviat els típics comentaris repetits infinitament- i han confós Puigserver amb Puigcorbé i "Majoria absoluta" amb "Minoria absoluta"... Li han preparat un concurs musical on el Jordi ha demostrat els seus bons coneixements operístics i els seus escassos coneixements rockers. I un record per la cita "Teatro, lo tuyo es puro teatro" (La Lupe) que va encapçalar durant molts anys la pàgina de teatre d'aquest web.

Podeu baixar-vos les entrevistes des de la pàgina d'entrevistes o des de la pàgina especial.

31 de desembre

I per acabar l'any, una entrevista fugaç al "Versió RAC1" sobre la celebració del cap d'any dalt de l'escenari. En Jordi ha explicat que és el primer any que ho celebrarà així i ha semblat que esperava que el xou no acabés massa tard... És una llàstima que l'equip del "Versió", els únics que fan entrevistes amenes i decents, siguin els que menys temps l'han tingut en antena. Podeu baixar-vos l'entrevista des de la pàgina d'entrevistes o des de la pàgina especial.

 

categoria: teatre | spamalot
DOBLE PARTICIPACIÓ A LA MARATÓ

15 de desembre

Després de certes imprecisions - és l'emoció de no ser una pàgina oficial - ja podem explicar quines van ser les col·laboracions del Jordi a la Marató de TV3:

al matí el vam veure en una insòlita aparició al circuit de Montmeló fent de copilot del Jordi Gené. Podeu veure les imatges i llegir-ne dues notícies: article1 i article2;

i gairebé a la mitjanit, tota la companyia d'SPAMALOT va interpretar "Hallarás tu grial" al plató de TV3. Podeu veure el vídeo de l'actuació i les imatges.

categoria: varis / teatre | spamalot
NOTES DE SOCIETAT

30 de novembre

[La Terrassa - 9TV] "La botiga Idees de Vic va organitzar dilluns passat [24 de novembre] una vetllada cultural amb l'objectiu de presentar en públic les seves noves propostes, entre les quals destaca Idees Plaisir, un nou espai dedicat a la gastronomia més selecta que es pot trobar ara en aquest establiment. A banda de mostrar aquest nou espai, la vetllada de dilluns va servir també per retre un petit homenatge al poeta Miquel Martí i Pol. A l'acte hi van participar nombroses cares conegudes com Àlex Crivillé, l'actor Jordi Bosch, Núria Feliu, Pere Tàpies o el matrimoni Tous".

Podeu veure el vídeo de la notícia a media i una imatge a fotos vàries. (Atenció, pregunta de concurs: quantes ulleres NO porta posades? ).

categoria: varis
NOVES ENTREVISTES

20 de novembre

El dia 07 de novembre es va publicar a la publicació setmanal "Capgròs" una entrevista amb el rei Artús mataroní. Em va sorprendre (per no estar-hi del tot d'acord) el comentari: "Si haig de triar, sempre prefereixo fer comèdia, i quan més gran em faig, més (...)". En la variació està el gust, no? Us podeu baixar la revista aquí o llegir l'entrevista aquí.

En motiu de les 100 representacions d'SPAMALOT, que es cumpleixen avui, el diari "20 minutos" publica una breu entrevista amb el Jordi.

I dimecres 19, al programa "El dia a la COM" de COM Ràdio, van entrevistar llargament al Jordi. Dura una mica més l'entrevista i el locutor explica tots els gags de l'obra... M'ha agradat sentir fragments de les cançons i conèixer algunes anècdotes noves i jo sí que vull veure un Ibsen! [reprenc el debat de la primera entrevista]. Cofoiament he de dir que han esmentat aquest web, tot i que el locutor no habia sabut trobar el nom de l'autora [i no de 'molts autors'], hagi dit que sembla professional ['sembla'? 'és'!] i hagi repetit dues vegades el títol de la pàgina en castellà! (?).

Trobareu els links a la pàgina especial de l'obra i a la d'entrevistes. -agraïments pels avisos-

10 de desembre

L'endemà de les 100 representacions (20 de novembre) l'Info K del Canal 33 va oferir unes breus declaracions [bilingües...] del Jordi. Podeu veure imatges de l'entrevista i de la funció, el vídeo i la transcripció.

22 de desembre

Dissabte 22, ben d'hora (08:30h), el Jordi Margarit ha entrevistat, telefònicament, el Jordi al seu programa de "La primera pedra" de RAC1. Entrevista Spam Spam Spam: el disc surt finalment a la venda aquest dilluns -tot i que fa uns dies que ja es ven al Teatre Victòria, una pregunta per part de les redactores que intentarem ignorar i l'anunci que el dia 1 de gener se celebrarà de nou la nit de Cap d'any (cosa que ja fa una setmana que surt publicada a la premsa). Felicito els productors, d'això se'n diu bon ull pels negocis... -agraïments al meu ràdio-despertador-

I la setmana passada, dimecres 17, van entrevistar el Jordi al programa "Hem de parlar" de Catalunya Ràdio. Les locutores no havien vist l'obra -cosa que ens ha estalviat els típics comentaris repetits infinitament- i han confós Puigserver amb Puigcorbé i "Majoria absoluta" amb "Minoria absoluta"... Li han preparat un concurs musical on el Jordi ha demostrat els seus bons coneixements operístics i els seus dolents coneixements rockers. I un record per la cita "Teatro, lo tuyo es puro teatro" (La Lupe) que va encapçalar durant molts anys la pàgina de teatre d'aquest web.

Podeu baixar-vos les entrevistes des de la pàgina d'entrevistes o des de la pàgina especial.

 

 

CAMPANYA PRO-IBSEN

 
 
categoria: teatre | spamalot
UN PYTHON A CAMELOT

07 de novembre

Nit emotiva ahir al Teatre Victòria. L'autor d'SPAMALOT -el Monty Python Eric Idle- va venir a veure la funció. A l'entrada, després d'atendre els fans, va fer un photocall amb les ballarines i amb el conill assassí. I un cop finalitzat l'espectacle, a les salutacions ens va sorprendre l'aparició de quatre monjos molt especials: els Tricicle i el coreògraf, Francesc Arbós. Després, com era de preveure, l'Eric va pujar a l'escenari. Va dir unes divertides paraules i tota la companyia li va cantar la cançó de qui troba el grial. El fi de festa va ser amb el "Busca el lado bueno de la vida" que el pobre, és clar, només va poder seguir amb palmellades... Ja podeu veure els vídeos i les imatges a la pàgina especial.

I avui, roda de premsa de l'Eric Idle amb l'equip tècnic. Ha dit que no entenia el text però estava content perquè la gent reia molt -i això és l'esperit de l'obra- i d'actors, ha destacat en Jordi i el Fernando Gil.

14 de novembre

I demà dissabte, dia 15, serà el compositor John Du Prez qui visitarà l'SPAMALOT barceloní.

categoria: teatre | spamalot
TV3 REVIVAL

05 de novembre

Coincidint amb els 25 anys de TV3, des de fa uns dies podem reveure -gratuïtament- alguns dels programes de la seva història mitjançant el seu web. Llisto aquí els més interessants (llàstima que els incunables segueixin sent introbables...)

AGÈNCIA DE VIATGES: resum de la sèrie

PEDRALBES CENTRE: resum de la sèrie

NISSAGA DE PODER: resum de la sèrie | capítol pilot

MAJORIA ABSOLUTA: resum de la sèrie | els 35 primers episodis

VIA AUGUSTA: resum de la sèrie | primer episodi i successius

 

categoria: televisió
SEGONA VISITA A CAMELOT

30 d'octubre

No acostumo a fer segones cròniques però poder trepitjar Camelot el dia del teu aniversari és una experiència innovidable. També vaig veure cavallers diferents i l'escena del 'caballero negro', que si bé encara no està acabada, t'emociona perquè recorda molt la pel·lícula. També el fet de seure a primera fila et permet gaudir amb més detall de la interpretació del rei Artús. Un Tony, un Max, un GranVía i un Butaca, si us plau! Pel que fa al marxandatge sembla que finalment, d'aquí unes dues setmanes, tindrem l'esperat CD i el DVD, a més d'altres cosetes com el programa de mà.

categoria: teatre | spamalot
AVANÇAMENT DE LEX

27 d'octubre

Al finalitzar el capítol d'aquest diumenge vam poder veure unes imatges del proper episodi de LEX on descobrim a 'Gonzalo Xifré padre', un personatge que d'entrada sembla força divertit. Veurem quina n'organitza...

04 de novembre

Ja podeu veure la fitxa i les imatges de tot el capítol en aquesta pàgina.

categoria: televisió | lex
ENTREVISTA AL BUENAFUENTE

08 d'octubre

Fa 11 anys, quan es va acabar la mítica "Nissaga de poder", l'Andreu Buenafuente es lamentava des del seu no menys mític programa de ràdio "El terrat" que havia entrevistat a tots els actors de la sèrie excepte al Jordi. Doncs bé, ahir a la nit per fi els vam poder sentir i veure junts. Al programa "Buenafuente" de La Sexta van anar-hi de convidats en Jordi, la Marta Ribera i el Fernando Gil per parlar d' SPAMALOT. D'entrada ens van sorprende reproduïnt un gag, una cançó, que havien interpretat una estona abans l'Andreu i el Berto. Després van poder parlar tots tres sobre l'obra i els seus personatges (afortunadament no van haver-hi interrupcions de col·laboradors). Em va sorprendre que a més a més de fer publicitat de l'obra, és clar, també fessin publicitat del mercandatge, ja que el CD -que considero que és el més interessant- encara no ha aparegut després d'un mes de l'estrena! Tant els convidats com el presentador sembla que s'ho van passar d'allò més bé (especialment en el gag improvisat de l'Andreu amb el conillet assassí...). Molt divertida, l'aparició del Tricile i el comentari de l'Andreu al Jordi: "Si Ortega Cano puede bailar...". Podeu veure el vídeo aquí i les imatges de l'entrevista aquí.

categoria: teatre | spamalot

NOMINACIONS ALS 'BUTACA'

07 d'octubre

S'acaben de publicar les nominacions de la XIV edició dels Premis Butaca. En l'apartat de 'millor muntatge teatral' hi tenim LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS, però és a la secció de cinema on arrassa BARCELONA (UN MAPA): 'millor pel·lícula catalana', 'millor actor català de cinema' (nominacions per al Jordi, el Josep Ma Pou i el Pablo Derqui) i 'millor actriu catalana de cinema' (nominació per a la Núria Espert). Llàstima que la Rosa Ma Sardà i la María Botto -que no és catalana- no hi siguin. S'ho mereixien tots sis! Ja podeu votar a www.premisbutaca.cat. Els premis s'entregaran el 24 de novembre.

18 de novembre

Segons el diari El Punt, la gala es podrà seguir per internet.

25 de novembre

De les nominacions citades més amunt, només es va emportar el premi Josep Ma Pou. Ai, això de considerar-ho tot 'pel·lícula catalana'...

categoria: premis
FINS A LA SOPA

03 d'octubre

A l'àlbum de fotos de la Marta Ribera que publica aquest mes la revista "Teatre BCN" hi apareix una captura d'aquest web. Ai... si cada cop que s'agafés una fotografia d'aquí se'm cités seria la mestressa web més popular d'internet! Altres exemples recents: la pàgina dels G.A. Lluïsos Mataró, el myspace de la Marta Ribera... De res.

categoria: varis

10è ANIVERSARI!

01 d'octubre

Tal dia com avui, aquella pàgineta on hi apareixien algunes de les obres de teatre, pel·lícules i sèries del Jordi, il·lustrada amb una o dues fotografies, compleix 10 anys. Potser no va ser el primer però, ara mateix, és sens dubte el web més antic d'un intèrpret català. Per a conmemorar-ho, durant unes setmanes veureu una pre-portada al entrar, il·lustrada amb dues imatges de lectures de poemes: una del 1998 i l'altra, del 2008. Voldria fer els típics agraïments a les persones que hi han col·laborat, a les que m'han ajudat amb sugerències i a les que m'han proporcionat material o informacions però... ara mateix no em ve ningú al cap!! (Nota: després de currar-me el web TOTA SOLA durant 10 anys, permeteu-me una mica d'humor... Tothom ja sap que és degudament reconegut i agraït).

categoria: varis
CAL LLEGIR TOTÓ

01 d'octubre

Amb uns quants mesos de retard, el Teatro Español de Madrid ha editat el llibre d'HAY QUE PURGAR A TOTÓ. Un fantàstic recull amb informació sobre l'autor, la història de l'obra, tot el text, dades, esboços i detalls de la producció de l'any passat i un munt de fotografies (que trobareu a la pàgina especial). Tan debò tots els teatres fessin el mateix... -agraïments a la Sonia pel transport.

SPAMALOT AL REGNE DELS MITJANS

09 de setembre

> Dilluns 8 de setembre: a la gala "BCN aixeca el teló", al BTM, han interpretat el número de les "Laker Girls" i "La canción que hace así".

> Dimarts 9 de setembre: en Carles Sans, la Marta Ribera i en Jordi han anat als "Matins" de TV3. El Cuní no els ha deixat parlar gaire i ha posat tres cops l'"Always look on the bright...". En Jordi ha confessat que li van costar les passes de ball i el Carles ha declarat que no s'imaginen cap altre actor fent de rei Artús. (Un avís: el terme "taula quadrada" no surt enlloc de la pel·lícula, ve de la traducció del títol en castellà).

Paco Mir ha parlat al "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio.

el Tricicle han estat entrevistats al "Versió Rac1". Hem pogut escoltar ja algunes de les cançons gravades i hem descobert el misteri dels Huapachà Combo...

el programa "iCult" de COM ràdio ha conectat en directe amb el Teatre Victòria durant l'estrena.

> Dimecres 10 de setembre: el suplement "Tot i més" de la revista "Lecturas" ha publicat un article titulat "El canvi d'imatge de Jordi Bosch". El text, acompanyat de tres fotografies, indica que en Jordi s'ha fet un canvi radical d'imatge... (és a dir, la barba).

el programa "Sé lo que hicísteis" de La Sexta ha fet un ampli seguiment dels vips assistents a l'estrena i finalment, la Marta Ribera i el Fernando Gil han tingut una aparició molt fugaç.

> Setembre: el canal 25 TV ha fet un llarguíssim reportatge parlant amb molts dels vips a l'entrada (i res més).

> Divendres 12 de setembre: el programa "TVist" de TV3 també ha mostrat l'arribada els vips (i res més).

> Dimarts 7 d'octubre: en Jordi, la Marta Ribera i en Fernando Gil són entrevistats al programa "Buenafuente" de La Sexta.

categoria: teatre | spamalot

SPAMALOT: LA CRÒNICA

07 de setembre

Si voleu trobar la bona raó de la viure aneu a veure SPAMALOT. Si us agraden els musicals, si us agraden les comèdies, si us agraden els Monty Python... també. Resseguint, més o menys, la pel·lícula dels MP i el Sant Greal anem rient amb els gags -alguns de collita pròpia, gaudint dels decorats i les coreografies i aplaudint unes veus i interpretacions magnífiques. Els personatges més pythonescs són la mare d'en Dennis i el soldat francès (em semblava veure en Terry Jones i en John Cleese respectivament). El príncep Herbert també és calcat. La Dama del Llac és ben bé una gran diva i el rei Artús demostra que una elegància regia (a l'estil Sean Connery, cito la meva cosina), la comicitat i una esplèndida veu poden anar de bracet. Només un petit però: has de ser molt Python freak per pillar el gag de la cutre cançó d'en Michael Palin "Finland" i el ball dels peixos. He rigut molt amb el "¿Quién es rey?", les ulleres de sol i el gag més nostrat, gran aparició del Déu Rubianes i el conill assassí és una cucada. Aviam quan comencen a vendre el mercandatge!

Diverses informacions: els Pythons no assistiran a l'estrena de dimarts però possiblement l'Eric Idle vingui més endavant; el gag del cavaller negre encara trigarà unes setmanes a poder-se incorporar i sí, el cd sortirà a primers d'octubre. Quines ganes de poder sentir i cantar alhora amb els cavallers! -agraïments-

categoria: teatre | spamalot
KING ARTHUR, THOU ART WELCOME (Rei Artús, benvigut sigueu)

26 d'agost

Avui comencen les prèvies d'SPAMALOT al Teatre Victòria i La Vanguardia publica les primeres imatges del rei Artús. També li posa un 'semàfor verd' al Jordi seguit d'aquest text: "Jordi Bosch (51) da vida al rey Arturo en el musical Monty Python´s Spamalot, que esta noche inicia su rodaje en el teatro Victòria, al tiempo que otro musical, basado en Mortadelo y Filemón, hace lo propio en el teatro Tívoli".

01 de setembre

Del 'Diario de la redacción' de la revista Fotogramas: "¿Qué montaje tiene todos los números para convertirse en el fenómeno de esta temporada? Pues, con un 100 por cien de seguridad, la adaptación de Monty Python's Spamalot, musical inspirado en el film Los caballeros de la Mesa Cuadrada y sus locos seguidores (1975) que ha dirigido Tricicle, con un reparto encabezado por Jordi Bosch, Marta Ribera y Fernando Gil. A partir del 9 de septiembre en el Teatre Victòria barcelonés".

05 de setembre

Dimarts 2 es va fer una segona presentació a la premsa i es van representar tres números musicals. L'endemà va haver-hi una allau de fotografies, notícies i vídeos. A part de les imatges, que parlen per si soles (vegeu les pàgines especials de fotografies i vídeos), dues notícies: el cd sortirà d'aquí unes tres setmanes i s'ha filmat un making of de l'obra (estarem alerta!).

08 de setembre

Avui dilluns es representarà el número de les "Laker Girls" i "La canción que hace así" a la gala 'Barcelona aixeca el teló'.

categoria: teatre | spamalot
UN PONT D'ESTIU

25 de juliol

Els Cinemes Verdi de Barcelona reposen des del dia 18 la pel·lícula PONT DE VARSÒVIA de Pere Portabella. Si no us voleu perdre la frase (doblada pel Pep Anton Muñoz) del Jordi correu al cinema!

categoria: cinema | pont de varsòvia

LES LLEGENDES TORNEN A ANDORRA

19 de juliol

[informatius.ad] "L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra va interpretar "L'Andorra Màgica en vuit dies" en el ja tradicional Concert dels Jardins de Casa de la Vall, que aquest dimecres es va fer excepcionalment al Teatre Comunal de la capital. La música es va combinar amb el teatre, amb l'actuació dels actors Jordi Bosch i Ester Nadal. L'espectacle forma part també de la programació 2008 de l'ENA. En un escenari excepcional, els músics de l'ONCA, sota la direcció de Gerard Claret, van interpretar el text de Miquel Desclot "L'Andorra màgica en vuit dies". Un espectacle que es vertebra en deu parts inspirades en les llegendes de la cultura popular i tradicional del Principat d'Andorra. Els protagonistes són un contrabandista, que representa l'Andorra tradicional, i una esquiadora, que és el visitant. Dues visions que es troben en un mateix indret: el Principat. Els actors Jordi Bosch i Ester Nadal van interpretar aquests dos personatges. El text de Miquel Desclot, escriptor de teatre català, va ser musicat el 1999 pel violinista i compositor Pere Bardagí. Música i teatre s'uneixen en aquest espectacle, estrenat ara fa nou anys, fruit de la col·laboració de l'ONCA i l'Escena Nacional d'Andorra".

Podeu veure el vídeo de la notícia a media i tres imatges a fotos de recitals.

categoria: teatre

ELS CABALLERS I LES DAMES JA ASSAJEN

03 de juliol

Ahir a la tarda es va fer la presentació de SPAMALOT al Teatre Victòria. Al web TodoMusicales podem veure, gràcies a tres vídeos, com d'avançats estan els assajos! Entre les bones notícies hi ha la previsió de treure el cd amb la versió en castellà del musical (fins ara només existia la versió de Nova York) i que un o més Pythons vinguin a l'estrena! Trobareu més imatges i els links als vídeos a la pàgina especial.

16 de juliol

Si a la versió anglesa la veu de Déu és interpretada per John Cleese, a la versió de Barcelona també tindrem una gran veu: la del Pepe Rubianes. Serà impossible no riure quan el sentim...

categoria: teatre | spamalot
DURA LEX SED LEX

17 de juny

En Jordi intervindrà al capítol 8è de la sèrie d'Antena 3 LEX, protagonitzada pel Javier Cámara. Si l'emissió de capítols segueix el ritme previst, l'esperem pel dijous 24 de juliol. -agraïments per l'avís!-

01 de juliol

Doncs no. Antena 3 farà una aturada estiuenca després del 5è capítol, o sia que, amb una mica de sort, no veurem el 8è episodi fins el mes de setembre...

categoria: televisió

"SPAM, SPAM, SPAM A LOT" A BARCELONA!

16 de juny

SPAMALOT, el musical basat en la pel·lícula "Monty Python i el Sant Greal" ("Los caballeros de la mesa cuadrada", en la versió espanyola) després de ser representat als EUA, Londres i Austràlia serà traduït [al castellà] per primer cop i s'estrenarà al Teatre Victòria de Barcelona el dia 9 de setembre. Els tres components del Tricicle dirigiran l'espectacle i en Jordi i la Marta Ribera encapçalaran el repartiment com a Rei Artús i Dama del Llac. Aquí al costat teniu la primera 'fotografia' del Rei i ja podeu visitar la pàgina especial [en català] que estic fent i que està inspirada -cutrement- en l'humor pythonesc. -agraïments per l'avís!-

No sé com aguantaré fins setembre per veure la suma Jordi + musical + Monty Python!

17 de juny

Els assajos comencen el 23 de juny. Estarem atents a les novetats...

30 de juny

De l'article "Un enllaç en clau cinematogràfica" [El Periódico - 29/06/08]: "Van coincidir el grup de rock Alcarabanda amb Joan Lluís Goas, que des de Filmax Stage, prepara Spamalot , el musical de Monty Python que dirigeix el Tricicle. Han començat els assajos amb Jordi Bosch de protagonista. 'Està genial. És tan bon actor com cantant'". [Algú ho dubtava? ]

categoria: teatre | spamalot
 
BARCELONA (AMB EXTRES)

21 de maig

Gràcies al web dvdgo podem saber quins extres durà el dvd de BARCELONA (UN MAPA): tràiler, entrevistes, imatges de rodatge, com es va fer, roda de premsa i première a Barcelona. La cosa promet!

18 de maig

El llançament del dvd s'ha retardat, finalment sortirà a la venda el 25 de juny.

categoria: cinema | barcelona (un mapa)

CON DOS YOUTUBES

25 d'abril

Un noi mexicà s'està dedicant a penjar capítols de CON DOS TACONES trossejats. Per si us enyoreu i a falta de l'edició en dvd aneu a la pàgina d'uranio55.

categoria: televisió | con dos tacones

SANT JORDI

23 d'abril

Felicitats a tots els Jordis i Jordines!

I pel que fa a l'entrevista del "Voluntariat per la llengua", l'he poguda veure -que no sentir gaire- a través d'una pantalla in situ, a l'espera que alguna televisió la passi. Ha estat la típica entrevista de sempre, parlant del TOTÓ, la MAJORIA ABSOLUTA, el LLIURE... De moment, cap projecte nou .

categoria: varis
CANAL "VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA"

22 d'abril

[web gencat.cat/llengua] Demà, diada de Sant Jordi, "en un escenari-plató de televisió es portarà a terme durant deu hores, ininterrompudament, un programa magazine conduït per dos presentadors, que reunirà personatges del món de la literatura, els mitjans de comunicació, l'esport, la política, la moda, el cinema, la música, la cuina, etc. Hi participaran, entre altres, el grup de teatre Dagoll Dagom, l'escriptor Màrius Serra, la cuinera Ada Parellada, l'actor Jordi Bosch, la meteoròloga Mònica López, etc. Els participants, a banda de presentar els seus projectes personals, parlaran també del programa de voluntariat lingüístic. Els continguts de la programació seran retransmesos per altres mitjans de comunicació, tant en directe com en diferit".

L'entrevista del Jordi, però, és enregistrada . Aviam si ho podem veure per algun mitjà...

categoria: varis

POESIA TXECA PER SORPRESA

17 d'abril

Ahir va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona el recital de poesia i música "Poesia Txeca: Seifert i Holan, cara a cara". Amb Ala Voronka i Guerassim Voronkov tocant el violí, els recitadors havien de ser Jordi Boixaderas i Jaume Comas, però el primer no va poder actuar i en substitució vam tenir un altre Jordi. Aquests concerts són un projecte de l'Hospital de Sant Joan de Déu per a contribuir a l'apadrinament d'infants malalts a Sierra Leone i ens vam permetre descobrir textos -alguns força durs- de dos escriptors txecs. -agraïments a la Isabel per l'avís!-

categoria: teatre

ENS DEIXA LA 'TIETA MARTA'

17 d'abril

[El Punt] "L'actriu de cinema, teatre i televisió Conxita Bardem va morir ahir a Barcelona a l'edat de 90 anys, segons va informar l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), de la qual l'actriu va ser sòcia fundadora, amb el número 10 d'afiliació. Nascuda a Barcelona, l'actriu pertany a la saga d'actors de la família Bardem, ja que és cosina germana de Pilar Bardem, presidenta de l'AISGE (Associació d'Artistes, Intèrprets, Societat de Gestió), que és la que gestiona els drets de propietat intel·lectual dels actors. L'últim treball que va fer Conxita Bardem va ser al Teatre Lliure, on va ser dirigida per Anna Lizarán i va actuar al costat de Carme Molina i Jordi Bosch, en l'obra Arsènic i puntes de coixí , que també es va emetre per televisió. L'actriu va participar en els elencs de films com ara El pianista (1998), La febre d'or (1993), Fedra (1981), La muerte enamorada (1974), El río que nace en julio (1970) i Jacobo o la sumisión (1969)".

L'ÚNICA ENTREVISTA CATALANA DEL TOTÓ

28 de març

Dimecres 26, poc abans de la representació a Reus de l'HAY QUE PURGAR A TOTÓ, l'emisora reusenca puntsisràdio va entrevistar en Jordi al seu programa "Club Cultura". Llàstima que no tinguin servei d'hemeroteca sonora.

categoria: teatre | hay que purgar a totó

LLEGENDES D'ANDORRA: la crònica

18 de març

Després de 9 anys es va reposar al Petit Palau el concert-recital "L'Andorra màgica en vuit dies: Llegendes d'Andorra". Amb fragments musicals, fragments llegits i fragments mixtos vam poder conèixer diverses llegendes del país veí. Així vam gaudir de la introducció, l'Engolasters, el vent, la Dama Blanca, la cançó de Valira, l'onejar de grandalles, el vals dels Menairons, Carlemany, No us tornaré pas a veure... i el final. Una petita joia per a qui li agradin els contes, la música de corda o ambdues coses!

categoria: teatre

DATA PEL MAPA

13 de març

Segons els webs dvdhoy.com i index-dvd.com BARCELONA (UN MAPA) sortirà a la venta l'11 de juny (esperem que aquesta tardança sigui a causa de tots els extres que s'inclouran...).

categoria: cinema | barcelona (un mapa)

DOS RECORDS

26 de febrer

Una notícia trista, la desaparició del poeta i dramaturg Josep Palau i Fabre, que va ser recitat al LLENGUATGE DELS ÀNGELS i homenatjat al PALAU AL PALAU.

I una felicitació, al Javier Bardem, guanyador de l'Oscar al millor actor secundari d'enguany, que ens fa recordar que el seu llançament definitiu -guanyant el seu primer Goya com a protagonista- va ser amb BOCA A BOCA.

categoria: teatre / cinema | boca a boca
ENTREVISTA RECUPERADA

06 de febrer

Gràcies a sant Google he trobat una entrevista que es va fer al programa "Ana en Punto Radio" a l'emisora Punto Radio el dia 30 de desembre de l'any passat. A l'estudi hi van anar en Jordi i el Tomás Pozzi i per telefon, hi va intervenir la Núria Espert. Els tres van parlar del TOTÓ. Molt bona, l'anècdota teatral de la Núria.

categoria: teatre | entrevistes | hay que purgar a totó

NOMINACIÓ PER A LA SENYORA CHITÍN

18 de gener

Segons el web Periodista Digital, l'actriu Carmen Arévalo ha estat nominada com a millor actriu de repartiment (es distingeix entre principal, secundària i de repartiment) en l'obra HAY QUE PURGAR A TOTÓ per als Premios Unión de Actores. La gala tindrà lloc el 31 de març a Madrid. Llàstima que s'hagin oblidat del trio protagonista .

categoria: teatre | hay que purgar a totó

PREMI PER A DESPRÉS DE LA PLUJA

15 de gener

Més tal tard que mai, aquest web s'ha assabentat del premi que va rebre DP al Festival Inquiet de Picassent: la Menció del jurat a la interpretació coral de DESPRÉS DE LA PLUJA d'Agustí Villaronga. Realment s'ho mereixen, felicitats a tots!

categoria: cinema | després de la pluja

BCN AVIAT TINDRÀ DVD

12 de gener

Segons el web zonadvd BARCELONA (UN MAPA) surt de lloguer el 23 de febrer. Esperem que la versió de compra dugui alguna cosa més que el trist tràiler anunciat per aquesta edició. Seguirem informant.

categoria: cinema | barcelona (un mapa)

HAY QUE PURGAR A TOTÓ: LA CRÒNICA

07 de gener

Una escenografia entre l'austeritat i en David Linch ens presenta uns personatges esperpèntics magníficament interpretats pels quatre protagonistes. L'obra ens presenta tres sàtires en una: el matrimoni, els negocis i la relació de pares i fills. I cadascuna té gags brillants: les gomes de les carpetes, dos de cada mil, el footing dels matins, 'este niño'... Per la salut mental dels senyors Rebollo i Chitín és bo que l'embolic s'acabi aviat però pels espectadors, que ens quedem amb ganes de riure més, no. (A la fotografia, el senyor Chitín i jo, fotografiats pel senyor Rebollo).

 
MOLT BON ANY!

01 de gener

I ben aviat la crònica de HAY QUE PURGAR A TOTÓ.

categoria: varis

 

           

     [ MENÚ PRINCIPAL ] [ TEATRE ] [ CINEMA ] [ TELEVISIÓ ] [ NEWS ] [ FOTOGRAFIES ] [ INFORMACIÓ ]

© La pàgina autoritzada d'en Jordi Bosch